Aguri levert Hybride wedstrijd & trainingsballen

Aguri levert sinds seizoen 2017-2018 een gepatenteerde Hybride wedstrijdbal (de X-4000) & een gepatenteerde Hybride training bal (de X-3000)

Het beste van 2 werelden:

De Hybride bal is een hand gestikte bal welke ook tussen de panelen verlijmd is waardoor de water en microbacteriën opname drastisch gereduceerd zijn. Gevolg daarvan is een langere levensduur van de bal & betere prestaties op het veld (denk aan het blijven behouden van het juiste gewicht, geen openstaande naden meer, etc.).

Het probleem:

De hand gestikte bal heeft als groot nadeel dat de bal niet geheel waterdicht is. Tussen de naden wordt vocht opgenomen, zeker als de bal vrij hard is opgepompt waardoor de naden wat meer ‘open’ gaan staan. Hierdoor komen bacteriën de bal binnen waardoor de bal aan de binnenkant gaat schimmelen & muffig gaat ruiken. Dit beperkt de levensduur.

De Thermisch verlijmde ballen hebben geen stiksels, zijn echter wel vaak duurder dan de traditionele hand gestikte voetballen en laten soms los of ‘ploffen uit elkaar’ wanneer ze niet goed verlijmd zijn.

De oplossing:

Door beide technologieën te combineren denken wij met het aanbieden van de Hybride ballen zowel de Clubs als ook de spelers te kunnen verblijden met een bal die langer meegaat EN die betere speeleigenschappen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.